Meclis toplantısında İsrail zulmü kınandı

Altınözü Belediye Meclisi, Rıfat Sarı başkanlığında toplandı. Konuşmalarına meclis üyelerinin geçmiş Ramazan Bayramı'nı kutlayarak başlayan Başkan Sarı, “Zalim İsrail’in Filistinli kardeşlerimize yapmış olduğu zulmü buradan bir kez daha kınıyoruz. Rabbim Filistinli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Her ülkenin insanının ülkesinde özgürce yaşamak en hür hakkıdır. Ve bizler her daim doğrunun ve haklının yanında olacağımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Meclisimiz, şahsım ve sizlerin adına. Allah yardımcıları olsun diyerek meclis toplantımıza başlıyoruz” dedi.
Gerçekleşen meclis toplantısında; taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payından belediye payına düşecek olan miktarın Hatay yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı tarafından ihalesi yapılan Hatay Meclis Kültür Sanat Merkezi ve Mutfak Sanatları restorasyon yapım işi kapsamında kullanımına muvafakat verilmesi hususu, Hacıpaşa Mahallesi ve çevresini kapsayan yaklaşık 75 hektar alanda 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planı yapımına ilişkin teklifin incelenme ve rapor halinde meclise sunulmak üzere imar komisyonuna havale edilmesi hususu, Karbeyaz mahallesi ve çevresini kapsayan yaklaşık 153 Ha alanda 1/1000 ölçekli ilave ve rezizyon uygulama imar planı yapımına ilişkin teklifin incelenmek ve rapor halinde meclise sunulmak üzere imar komisyonuna havale edilmesi, Tokaçlı, Çetenli, Oymaklı, Babatorun, Türkmenmezrası Mahalleri ve çevresini kapsayan yaklaşın 577 hektar alanda 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planı yapımına ilişkin teklifin incelenmek ve bir rapor halinde meclise sunulmak üzere imar komisyonuna havale edilmesi hususu ve beraberinde bir çok husus meclise taşınarak meclis üyelerinin oylarıyla karara bağlandı.