Altınözü Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılını kutlayacak

Altınözü Zafer Bayramı’nın
100’üncü yılını kutlayacak

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü dolayısıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Altınözü ilçesinde de bayramlaşma programı düzenlenecek. İlk olarak Altınözü Tacettin Sürmeli Parkı’nda saat 09.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Altınözü Kaymakamlığı, Altınözü Garnizon Komutanlığı ve Altınözü Belediyesi’nin çelenkleri Ata’nın huzuruna sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Garnizon Komutanlığınca günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirilecek. Tacettin Sürmeli Parkı’ndaki programın ardından Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, Garnizon Komutanı ve Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’yla birlikte makamında tebrikleri kabul edecek.
BAŞKAN SARI’DAN 30 AĞUSTOS MESAJI
Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajda, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin yokluklara rağmen inançla, azim ve kararlılıkla omuz omuza vererek mücadele ettiğinin altını çizen Başkan Sarı, “Bundan tam 100 yıl önce 30 Ağustos’ta şanlı ordumuz, yurdumuzu düşmanlardan temizleyerek büyük bir zafere imza attı. Bizler her zaman olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza ve müdafaa etmek üzere canla başla çalışıyoruz. Belirlenmiş olan hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerliyoruz. Büyük taarruz sayesinde, vatan toprakları düşmandan arındırılmış ve istiklal mücadelemiz hak ettiği büyük zafere ulaşmıştır. Bu vesileyle milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını gözünü kırpmadan feda eden tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum” ifadelerini kullandı.