Altınözü İlçesi’ne bağlı Hacıpaşa Mahallesi'nde Altınözü Kaymakamlığı, Altınözü Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Hatay yüksek komiserliği tarafından ortaklaşa olarak yaptırılan halı sahanın açılışı gerçekleştirildi.

ALTINÖZÜ’NDE HALI SAHA AÇILIŞI YAPILDI

Törene Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Saha Müdürü Minata Oulein Conde Bangoura, AK Parti Altınözü İlçe Başkanı Yusuf Bulanık, Hacıpaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Hacıpaşa 3. sınıf öğrencileri gösteri gerçekleştirdi.

UYGUR: BİZLER VATANDAŞIMIZIN HİZMETKÂRIYIZ

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur törende yaptığı konuşmada, "Bu vatanın evlatları her yere olduğu gibi Suriye'ye de huzur götürdü. İlçemiz de Suriyeli vatandaşlara en iyi şekilde ev sahipliği yaptı. En fazla Sueiyeli'ye ev sahipliği yapan mahalleye ödül olarak bu sahayı sizlere armağan ettik. Çocukların sporla birlikte kaynaşmasını amaçladık. Birleşmiş Milletler Hatay Ofisi'nden Minata Conde Bangoura'ya da teşekkür ediyorum. Hacıpaşalı gençlere burayı korumalarını tavsiye ediyorum. Gençlerimiz de tesisten faydalanacak. Hacıpaşa-Bohşin yolunun açılışını Mayıs ayında yapacağız. Okulumuzun bahçesini düzenledik. Boya ihtiyacı giderildi. Biz Hacıpaşa halkının hizmetindeyiz. Burada kendimizi yönetici olarak değil vatandaşın hizmetkarı olarak görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sahanın hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

SARI: HACIPAŞA TÜM HİZMETLERİ HAK EDİYOR

Altınözü Belediye BaşkanI Rıfat Sarı da yaptığı konuşmada, "Hacıpaşa çok şeyi hak ediyor. Çünkü yaşanan savaşın getirdiği sebeplerden en çok etkilenen mahalle burasıdır. Mahallenin eksikleri tamamlanmamış olabilir. Ancak tüm eksikleri belirledik. Önümüzdeki dönemlerde bu eksikler tamamlanacak. Kaymakamlığımız ile birlikte mahallelerimize 10 tane spor tesisi yapıyoruz. Birleşmiş Milletler eliyle de burada bir tesis yapıldı. Bizler de kendi kaynaklarımızla tesisler yapmaya devam edeceğiz. Hacıpaşa'nın beklediği bir düğün salonu vardı. Onun yıkımını yaptık. İhale aşamasında. Temmuz ayında çok amaçlı salonunuzu hizmete açacağız. Gençlerin bu tesiste güzel vakit geçireceklerdir. Sahamız hayırlı olsun" dedi.

BANGOURA: SPOR İNSANLARI BİRBİRİNE YAKINLAŞTIRIR

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Saha Müdürü Minata Oulein Conde Bangoura törende yaptığı konuşmada, "Bizi buraya davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bu sahanın açılışına katıldığım için çok mutluyum. Bu projeyi birkaç ay önceden başlattık. Savaş bizi ayırıyor, futbol bizi bir araya getiriyor isimli proje çerçevesinde sahayı tamamladık. Suriyeli ve yerel halk arasındaki kardeşliği sağlamak için projeyi yaptık. Futbol sadece fiziksel aktivite değildir. Sizi birbirinize yakınlaştırır. Bu proje de sosyal uyumu sağlayacak ve çocukları bir araya getirecek. Çünkü çocuklar bir araya geldiğinde aileler de bir araya gelir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ÖNAL: BİZE DÜŞEN SAHAYI KORUMAKTIR

Törende son olarak konuşan Hacıpaşa Muhtarı Mehmet Önal da, "Bugün burada mahallemize spor alanında katkı sağlayacak bir tesisin açılışı için toplandık. Tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bize düşen bu tesisi amacına göre kullanmak ve korumaktır. Sahanın yapımında emeği geçenleri kutluyor, herkese sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından halı sahanın açılış kurdelesi kesildi. Açılan halı sahada oynanacak olan ilk maçın başlama vuruşunu da protokol üyeleri yaptı. Açılış töreninin ardından katılımcılara yöresel yemekler ikram edildi.

Oluşturulma Tarihi : 28.03.2018