2017 Yılı Mütevelli Heyeti toplantısı Altınözü İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Altınözü İlçe Müftüsü Abdussemed Pat, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Program 2017 yılına ait genel hizmetlerle ilgili sinevizyon gösterisi ile başladı.

Sinevizyon gösterisinin ardından Kaymakam Uygur bir konuşma yaptı. Uygur konuşmasında, "Altınözü'ne geleli tam 1 yıl oldu. 1 yılda Altınözü önemli bir değişim gösterdi. 2018 Altınözü için yine dönüşüm yılı olacaktır. Belediyemizle birlikte asfaltlama çalışmaları, ilçedeki genel hizmetlere baktığımızda önemli hizmetler yapıldı. Bizim fakirimiz Siirt veya başka yerin fakiri gibi değil. Penceresi olmayan ev vardı. Şu ana kadar 69 vatandaşımızın evlerini onardık. Muhtarlarımızdan ricamız bize bu tür vatandaşları bildirsinler. Biz de proje yapıp gereken parayı Ankara'dan alalım. Biz kaymakam olarak görev yapıyorsak görevimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Biz vicdanen rahatız. Mahallelere gittiğimizde dikkatimi çeken bir durum var. Mahallelerimizin her yeri çöp. Bu konuda çalışma yapmalıyız. En temiz köy gibi yarışmalar yapmalıyız. Bir mahallede 700 nüfus var. 400 fakiri var. Biz bu durumda ailelere yardım yapıyoruz. Eğitimde çocuklarımız okula gidebilsin diye 2,5 Milyon TL harcandı. Engellilere, hamilelere, oğlu askerde olan ailelere, evi harabe halinde olan ailelere, yaşlı vatandaşlara gereken yardımlar yapılıyor. Ancak tüm bunlar siz çalışırsanız olur. Vakıf çalışanlarımızı, Milli Eğitim Müdürümüzü ve emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı da konuşmasında, "Kaymakamımız Bülent Uygur bizden fazla ilçeyi düşünüyor. Bize de düşen mahallelerimizi güzelleştirmektir. Aralık ayı tüm belediyelerin yatırım planlarının yapıldığı aydır. Biz de bu nedenle Ankara'daydık. Karayolları ile görüşme yaptık. Hiç kimse tek başına başarılı olamaz. Bizlerin de birlik olması bir zincirin halkası gibi olması gerekir. Biz bize verilen süre içerisinde görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Muhtarlarımız da aynı şekilde çalışıyor. Geldiği günden beri ilçemize ve mahallemize ne katabiliriz diye uğraşan Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. İlçedeki kurumları içine alacak büyük bir projemiz var. Türkiye'de ilk defa bir hazine arazisini satarak hükümetten tek kuruş almadan hükümet konağını yapıyoruz. Mahallelerimize de en iyi hizmeti nasıl yaparız diye çalışmalarımız sürecek. Sosyal Hizmetler Yardım Vakfı'nı çalışmalarından dolayı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kaymakam Uygur ve Başkan Sarı toplantıdan ayrıldı. Daha sonra 2018 yılında görev yapacak mütevelli heyetinin seçimi yapıldı. Muhtarlar arasındaki uzlaşının ardından mütevelli heyetine Tokaçlı Mahallesi Muhtarı İbrahim Çilingir ve Altınkaya Mahallesi Muhtarı Ömer Bozkurt seçildi.

Oluşturulma Tarihi : 20.12.2017